Μετάφραση

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Super Mario project (πρωινό 1)

Ο μπαμπάς της Ελπίδας μας προσφέρθηκε να απασχολήσει τα παιδιά μας σήμερα. Έφερε την αφίσα του Super Mario το πρωί, την διαβάσαμε, συζητήσαμε γι΄αυτόν, είδαμε βίντεο και στη συνέχεια τα παιδιά περίμεναν την έκπληξη.
Πράγματι, μετά το διάλειμμα, ο Super Mario ήρθε στο σχολείο φέρνοντας πολλά πράγματα. Ειδικό τροχό κοπής ξύλων, χρωματιστά χαρτόνια και το πολύτιμο βιβλίο του με τις ιστορίες του. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε 3 ομάδες ανάλογα με το χρώμα και τους ζητήθηκε να σχεδιάσουν στα χαρτόνια ό,τι ήθελαν για να διαμορφώσουν ένα σπίτι μακέτα. Σχεδίασαν, έκοψαν, κόλλησαν πάνω σε ξύλινη επιφάνεια. Μετά, ο Super Mario του έφερε μακριά κομμάτια ξύλου και τους έδειξε πώς να υπολογίσουν με τον χάρακα διάστημα 10cm και να σημαδέψουν το σημείο με τον μαρκαδόρο. Έπειτα, ένα-ένα παιδί πήγαιναν στον τροχό και ο Super Mario τους έκοβε το κομματάκι ξύλου. Ύστερα τους ζητήθηκε να χωρίσουν σε δωμάτια την κάτοψη του ξύλου, να κολλήσουν και να φτιάξουν το δωμάτιό τους. 
Η όλη δραστηριότητα ενθουσίασε τα παιδιά, γιατί ήταν κάτι διαφορετικό απ΄ότι είχαμε κάνει μέχρι τώρα. Αν είχαμε περισσότερο χρόνο, θα έφτιαχναν ολόκληρα διαμερίσματα.
Στο τέλος, ο Super Mario τους διάβασε μια διδακτική ιστορία για την ομαδικότητα και τη συνεργασία! Τα παιδιά τον ευχαρίστησαν με μια μεγάλη αγκαλιά!!
Ευχαριστούμε όλοι πολύ πολύ!!




































Δεν υπάρχουν σχόλια: