Μετάφραση

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Χθεσινά & σημερινά νέα!

Με τη δεύτερη ομάδα παιδιών βιώσαμε το σχολείο με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που γνωρίζαμε μέχρι πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού. Εξηγήσαμε ότι αυτό δεν είναι το φυσιολογικό, αλλά θα περάσει όταν τηρούμε τους κανόνες για να είμαστε πάντα υγιείς και θα επανέλθουμε! Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι να δείξουμε την αγάπη μας και να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας από απόσταση. Τους δοκιμάσαμε κι έτσι ετοιμάσαμε μια έκπληξη για τα παιδιά της άλλης ομάδας που θα τη δουν το πρωί! Ο δασκάλες μας αφηγήθηκαν την ιστορία του κορωνοϊού όπως την δημιούργησε και την παρουσιάζει η ομάδα Anima Vita στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://safeyoutube.net/w/Z0uJ

Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν εικόνες από την ιστορία.

Επίσης, είπαμε ότι αφού μπορούμε να δείξουμε την αγάπη μας από απόσταση, σκεφτήκαμε να ετοιμάσει το κάθε παιδί από τη μια ομάδα μια ζωγραφιά για ένα παιδί της άλλης ομάδας. Στέλνουν έτσι τα παιδιά τα μηνύματά τους (για όσα παιδιά δεν έγιναν ζωγραφιές, επειδή σήμερα έλειπαν 2, θα ετοιμαστούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας):
































Ένα ένα και όλα μαζί ανέβηκαν στο ταμπλώ της τάξης:










Επίσης, τα παιδιά βρήκαν λέξεις από το γράμμα Κ που αρχίζει το Καλοκαίρι, έγραψαν το γράμμα και ζωγράφισαν μια καλοκαιρινή εικόνα. Εσείς παιδιά που λείπατε μπορείτε να διαβάσετε και να ακούσετε την ιστορία του κορωνοϊού, να κάνετε τη ζωγραφιά σας και να τη στείλουν οι γονείς σας στο mail του Νηπιαγωγείου. Μπορείτε να βρείτε κι εσείς λέξεις που αρχίζουν με το γράμμα Κ και να μας στείλετε μια καλοκαιρινή ζωγραφιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: