Μετάφραση

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Στο δάσος...

Συνεχίζοντας το εργαστήριο δεξιοτήτων για το "παράπονο των ζώων" υπό εξαφάνιση, δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε και για το δάσος στο οποίο πολλά από αυτά κατοικούν. 

 Το δάσος δεν είναι μόνο δέντρα. Είναι ένα φυσικό αγαθό με πολύπλευρη σημασία για τη ζωή, τα ζώα και τον άνθρωπο. Γι΄αυτό τα δάση δεν πρέπει να καίγονται ή  να καταστρέφονται!

Το δάσος μας δίνει οξυγόνο, συγκρατεί τα νερά της βροχής, εξασφαλίζει τις φωλιές και την τροφή των ζώων, προσφέρει ξυλεία και πολλά άλλα. Γι΄αυτό συζητήσαμε με τα παιδιά για το πώς μπορούμε να το προστατέψουμε προσέχοντας να μην πετάμε αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, να μην πετάμε σκουπίδια και να το διατηρούμε καθαρό!

Διαβάσαμε το βιβλίο "Στο δάσος" και το δραματοποιήσαμε. Τα παιδιά μεταμορφώθηκαν σε ζώα που προσπαθούν να προστατέψουν το δάσος και τις οικογένειές τους από τους κυνηγούς που τις πολιορκούν! Ένα ποτάμι τους χωρίζει...Το διασκέδασαν πολύ!









Στο τέλος της δραματοποίησης, τα παιδιά-ζώα έκαναν μια μεγάλη γιορτή που κατάφεραν να σώσουν το δάσος και τις ζωές τους, χορεύοντας το αγαπημένο τους τραγούδι "Το δέντρο"!


Ύστερα, ασχολήθηκαν με εικαστική δημιουργία ενός δάσους, χρησιμοποιώντας λαδοπαστέλ, μαρκαδόρους & δακτυλομπογιές!!







Και τέλος φτιάξαμε μια μεγάλη εντυπωσιακή καφέ αρκούδα κομμάτι-κομμάτι, η οποία μας μεταφέρει το μήνυμά της!!