Μετάφραση

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Για την 25η Μαρτίου

Καλημέρα & καλή εβδομάδα παιδιά!

Αυτές τις μέρες υπό κανονικές συνθήκες θα ήμασταν όλο πρόβες για τη γιορτή της πατρίδας μας. Όμως αυτό δεν είναι δυνατό δυστυχώς. Ακούστε το παραμύθι της Ευγενίας Φακίνου που το διαβάζουμε κάθε χρόνο στο νηπιαγωγείο με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Μας συγκινεί και μας ενθουσιάζει πάντα!


Μπορείτε να ζωγραφίσετε τις εθνικές μας φορεσιές, φτιάχνοντας ένα τσολιαδάκι ή μία ελληνοπούλα, βλέποντας τις παρακάτω εικόνες. Αν θέλετε, μπορείτε να κολλήσετε τις ζωγραφιές σε πιο σκληρό χαρτόνι, να σας τις κόψουν οι γονείς σας σε κομμάτια και να δημιουργήσετε το δικό σας παζλ για να παίζετε:



Όπως και να φτιάξετε εύκολα μικρά τσολιαδάκια από χαρτί.


Δείτε με τους γονείς σας το συγκινητική βίντεο που αφορά στις γενναίες Σουλιώτισσες και στο χορό του Ζαλόγγου, που προτίμησαν να πεθάνουν τόσο τραγικά μαζί με τα παιδιά τους παρά να μείνουν σκλαβωμένες στους Τούρκους.



Αφού το δείτε και το συζητήσετε με τους γονείς σας, μπορείτε να πάρετε τα μολύβια σας και τις μπογιές σας και να ζωγραφίσετε το υπέροχο αυτό μνημείο προς τιμήν τους!



Επίσης αναφερόμαστε και στη θρησκευτική γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (διπλή γιορτή), που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο.


Περιμένουμε με αγωνία τις εργασίες σας!  





Δεν υπάρχουν σχόλια: