Μετάφραση

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Κουκλοθέατρο από την ομάδα "Το καρυδότσουφλο"

Σήμερα στο σχολείο μας ήρθε η καλλιτεχνική ομάδα "Καρυδότσουφλο" και μας παρουσίασαν την κουκλοθεατρική παράσταση "Θρασύβουλος, ένας ποντικός με καρδιά από παρμεζάνα", με χρήση γαντόκουκλας που ευαυσθητοποιεί παιδιά και ενηλίκους για την ευθύνη απέναντι στα οικόσιτα ζώα.
Ο Θρασύβουλος είναι ένας ποντικός διαφορετικός από τους άλλους. Αγαπάει την παρμεζάνα περισσότερο και από την ίδια του τη ζωή αφού ριψοκινδυνεύει κάθε φορά που τρυπώνει στο σπίτη της γάτας Φλάφυ για να φάει το αγαπημένο του τυρί. Τι συμβαίνει όμως όταν η Φλάφυ εγκαταλείπεται στο δρόμο από το αφεντικό της; Ο Θρασύβουλος με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα αποδείξει ότι έχει πράγματι μια καρδιά από παρμεζάνα.
Τα παιδιά διασκέδασαν και στο τέλος χειροκρότησαν με την καρδιά τους!!!





















Μετά την παράσταση συζητήσαμε τι μας άρεσε, μιλήσαμε για την ιστορία που είδαμε και για το τι αισθανθήκαμε όταν ο κύριος εγκατέλειψε τη γάτα του στο δρόμο όταν πήγε διακοπές. Είπαμε ότι τα ζώα του σπιτιού χρειάζονται τη φροντίδα μας και την προστασία μας, να τους δίνουμε φαγητό και νερό, να τους μιλάμε, να τα χαϊδεύουμε, να μην τα παρατάμε, να τα αγαπάμε!
Να και οι ζωγραφιές των παιδιών από την παράσταση:






Δεν υπάρχουν σχόλια: