Μετάφραση

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Λίγα ακόμη από την προηγούμενη εβδομάδα

 Η αγαπημένη μας εποχή των Χριστουγέννων ξεκίνησε με το λαμπερό αστέρι. Αφού διαβάσαμε για το αστέρι της Βηθλεέμ και το παραμύθι "O Συμεών και η Άγια νύχτα" κάναμε το δικό μας αστέρι (στολίδι για το δέντρο), γράψαμε την ευχή μας και το δώσαμε στους γονείς μας, ζητώντας τους να δημιουργήσουν και αυτοί ένα για το σχολείο μας με την δική τους ευχή. 

Τα αστέρια βγήκαν τόσο όμορφα και τα παιδιά στόλισαν την τάξη με χαρά. 












Ακόμη, διαβάσαμε δύο παραμύθια "Τα κόκκινα ρούχα του 'Αι Βασίλη" και "Ο Αϊ Βασίλης χρειάζεται δίαιτα". Κάναμε μοναδικές ζωγραφιές, συζητήσαμε για την ξεχωριστή κόκκινη στολή του αλλά και για την υγιεινή διατροφή (που ασχοληθήκαμε το προηγούμενο διάστημα ) και αποφασίσαμε να του φτιαξουμε μπισκότα από αλατοζύμη, τα οποία δεν θα τρώγονται αλλά θα του τα κάνουμε δώρο για να στολίσει το δέντρο του.  




Την Παρασκευή, με αφορμή την δεύτερη θεματική ενότητα που ασχολούμαστε, διαβάσαμε στο σχολείο το παραμύθι "Τα φυγοπούλια". Τους κέντρισε τόσο πολύ την προσοχή και το ενδιαφέρον που τους ένοιαζε να ακούσουν το τέλος , αν θα φρόντιζε κάνεις αυτά τα παιδάκια ή αν θα έφταναν στο σπίτι τους. Διατύπωσαν τόσο ωραίες ερωτήσεις αλλά και απαντήσεις. Τελος δημιουργήσαμε τα δικά μας καραβάκια , έτοιμα να ταξιδέψουν για να βοηθήσουν τα παιδιά να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. 
Συνδυάσαμε την ιστορία με τον στολισμό των καραβιών και τα διάφορα έθιμα στον κόσμο. 




Σαν καλικαντζαράκια που είμαστε και μεταμορφωθήκαμε σε ξωτικά, γράψαμε ένα ομαδικό γράμμα στον Άγιο Βασίλη που ζητάμε αγάπη και να εξαφανιστεί ο κορωνοιός, και κάναμε τις κάρτες μας και τα αγαπημένα νανάκια μας. 










3 σχόλια:

Μαριάνθη Τζιγάνη είπε...

Πανέμορφα τα αστέρια εμείς το βάλαμε στο δέντρο μας....Μπράβο σε όλους για όλα αυτά που μαθαίνετε στα παιδιά μας και για την όμορφη ζέστη ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων που έχετε φτιάξει!!!

Μαριάνθη Τζιγάνη είπε...

🙏🙏🙏🙏🙏

Πόλυ Τογαντζή είπε...

Προσπαθούμε καθημερινά!🌲🌲