Μετάφραση

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

"Το τερατάκι της τάξης"- Κανόνες

 Για να προσεγγίσουμε το θέμα των κανόνων της τάξης μας, χρησιμοποιήσαμε μια ιστοριούλα που μέσα από αυτή τα μικρά "τερατάκια" που έρχονται στο σχολείο, σιγά-σιγά μαθαίνουν τι πρέπει να κάνουν για να περνάμε όμορφα τις ημέρες μας!

Τα παιδιά, αφού μιλήσαμε για το τι πρέπει να σκεφτόμαστε για να έχουμε μια καλή συμπεριφορά, έφτιαξαν τα δικά τους "τερατάκια" και γράψαμε σε συννεφάκια μερικούς από τους κανόνες μας!












Πολλά παιδιά έρχονται στο νηπιαγωγείο και νομίζουν ότι δεν είναι ικανά να κάνουν κάποιες εργασίες που τους αναθέτει η δασκάλα τους. Γι΄ αυτό πρέπει να τα ενθαρρύνουμε να δουλέψουν και να καταλάβουν ότι "μπορούν"! Σιγά-σιγά και με το πέρασμα του χρόνου, θα δουν ότι τα καταφέρνουν τέλεια σε καθετί και ότι η προσπάθεια είναι αυτή που έχει σημασία!

Έτσι, ξεκινήσαμε να φτιάξουμε ένα εύκολο ανθρωπάκι. Τους δόθηκε ένας κύκλος για κεφάλι, τον κόλλησαν στο χρωματιστό χαρτί και μετά με μαρκαδόρο έβαλαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου και σχεδίασαν όπως μπορούσαν το σώμα. Στο τέλος, έχοντας μπροστά τους την καρτέλα με το όνομά τους, προσπάθησαν να το γράψουν επάνω στην εργασία τους!










Δεν υπάρχουν σχόλια: