Μετάφραση

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Πρόγραμμα "Βήματα για τη ζωή"

Στην τάξη του Πρωινού 1 ξεκινήσαμε πριν 2 εβδομάδες το πρόγραμμα "Βήματα για τη ζωή", ένα πρόγραμμα ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων για το Νηπιαγωγείο. Όπως ενημερώθηκαν τα παιδιά στο 1ο μάθημα , το πρόγραμμα ονομάστηκε έτσι επειδή θα μας βοηθήσει να μάθουμε τα σωστά βήματα για να λύνουμε τα προβλήματά μας, να παίζουμε χαρούμενοι με τους φίλους μας και να περνάμε όλοι καλά! Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος και κάθε φορά που γίνεται το "μάθημα", ένα παιδί θα παίρνει το Αξίωμα του Βοηθού, που θα βοηθάει τη δασκάλα στο πρόγραμμα και θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο για εκείνη την ημέρα. Κάθε φορά ο Βοηθός που θα κληρώνεται, θα παρουσιάζει τον εαυτό του στην ομάδα με διάφορα αγαπημένα του πράγματα, φωτογραφίες ή και ζωγραφιές και θα μπορεί να έρχεται ένας γονέας του ή άλλος κοντινός συγγενής του να μοιράζεται μαζί μας μια ευχάριστη ιστορία από τη ζωή του Βοηθού! Στο τέλος θα του απονέμεται το Δίπλωμα του Βοηθού με τις φιλοφρονήσεις που θα του λένε τα άλλα παιδιά! Μάθαμε λοιπόν στο 2ο μάθημα τι σημαίνει η λέξη φιλοφρόνηση και κάθε φορά βρίσκουμε διαφορετικές φιλοφρονήσεις για τον κάθε Βοηθό! Από 3ο μάθημα μάθαμε και για τους κανόνες συμπεριφοράς στην παρεούλα όταν θα κάνουμε το πρόγραμμα, ώστε να μπορούμε να συζητάμε ήρεμα, να προσέχουμε με τα μάτια και τα αυτιά μας όποιον/α μιλάει και έτσι να περνάμε όμορφα! Γνωρίσαμε τον Κόρκυ και τον Άρη το κουνελάκι που θα είναι μαζί μας τις μέρες που θα κάνουμε το πρόγραμμα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη και φυσικά παίξαμε "παιχνίδια ρόλων" φορώντας τις κονκάρδες των ηθοποιών! Πρώτος κληρώθηκε ως Βοηθός ο Δημήτρης Μέμης που μας παρουσίασε τον εαυτό του και τη ζωή του ως στάσεις των αγαπημένων του λεωφορείων, με τα οποία γνωρίζει κάθε μέρα και μια διαφορετική γειτονιά της Αθήνας! Ακούσαμε το αγαπημένο του τραγούδι, χορέψαμε, αγκαλιάστηκε με τον φίλο του στο σχολείο! Ήρθε και η μητέρα του που μας είπε πόσο αγαπάει τον Δημήτρη και πόσο περήφανη είναι γι' αυτόν! Στο τέλος τα παιδιά του απένημαν το Δίπλωμα του Βοηθού με τις φιλοφρονήσεις!











Έβαλε το χαρτάκι με το όνομα του στο βάζο με την πινακίδα "Έγινα Βοηθός" και τράβηξε από το βάζο "Δεν έγινα Βοηθός" το όνομα της Άρτεμις που, σας βεβαιώνω ότι, έλαμψε το πρόσωπό της όταν είδε το όνομά της! Μια ίωση όμως την κράτησε μακριά μας, οπότε την περιμένουμε για να είναι η Βοηθός την Τρίτη! Τη θέση της πήρε ο Γιαννης, που η δασκάλα τράβηξε το όνομα. Μας έδειξε στον πίνακα τις αγαπημένες του στιγμές με τους γονείς του, το φίλο του, τα παιχνίδια του και μας έφερε το βιβλίο που αγαπάει πολύ με τον Άτλαντα και τη Γη. Έτσι μέσα από αυτό γνωρίσαμε τις ηπείρους, τις σημαίες των χωρών και τα παιδιά "ταξιδεψαν" με το παιχνίδι-αεροπλάνο σε όλον τον κόσμο! Παίξαμε στην αυλή με τα στεφάνια που ζήτησε και όταν ήρθε ο πατέρας του μας συγκίνησε με λόγια αγάπης που είπε για τον Γιάννη! Τον αγαπάει γιατί είναι αυτός! Ο εαυτός του! Ο Γιάννης ήταν πολύ χαρούμενος και περήφανος δίπλα στον πατέρα του! Φυσικά γέμισε και το δικό του Δίπλωμα με φιλοφρονήσεις!















Στο τέλος φωτογραφήθηκε με τους καλύτερούς του φίλους στην τάξη και κλήρωσε τον επόμενο Βοηθό! Θα είναι η Αγγελική την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου! Θα έχουμε μια υπέροχη εβδομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: