Μετάφραση

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

"Η παπαρούνα και ο κοκκινολαίμης"

Επειδή πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο στις Άγιες ημέρες του Πάσχα, θα θέλαμε παιδιά να διαβάσετε την παρακάτω ιστορία που μας λέει για το κόκκινο χρώμα της παπαρούνας. 



Η παπαρούνα και ο κοκκινολαίμης


Όταν ο Χριστός σταυρώθηκε, ένα καφετί πουλάκι μ' άσπρο λαιμό πέταξε πάνω από το άγιο Κεφάλι του Χριστού. Το κεφάλι Του το έσφιγγε ένα αγκάθινο στεφάνι και ένα μικρό άσπρο λουλούδι είχε ανθίσει στη βάση του Σταυρού. Το μαρτύριο του Θεανθρώπου έθλιβε το πουλί και το λουλούδι.
Έτσι το πουλάκι θέλησε ν' απαλύνει τον πόνο του Χριστού τραβώντας  ένα αγκάθι. Τότε σταλαγματιές από το αίμα του Χριστού έπεσαν στο λαιμό του πουλιού αλλά κι άλλες κύλησαν πάνω στο λουλούδι το οποίο  άνοιξε αμέσως τα πέταλά του όσο πιο πολύ γινόταν για να τις δεχτεί. Μονομιάς  ο λαιμός του πουλιού και τα πέταλα του λουλουδιού βάφτηκαν κόκκινα.
Έτσι, το αίμα του Χριστού χάρισε στον κοκκινολαίμη και στην παπαρούνα το κόκκινο χρώμα.

Αφού σας τη διαβάσουν οι γονείς σας, δείτε και τον παρακάτω υπέροχο πίνακα ζωγραφικής του μεγάλου ζωγράφου Βαν Γκογκ "Λιβάδι με παπαρούνες".


Μετά, πάρτε τα πινέλα σας, τους μαρκαδόρους σας και τα λαδοπαστέλ σας, φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε αυτή την όμορφη εξοχή και φτιάξτε το δικό σας υπέροχο λιβάδι με παπαρούνες!!
Περιμένουμε τα έργα των μικρών ζωγράφων μας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: