Μετάφραση

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Διατροφική πυραμίδα

Ας πούμε μερικά πράγματα παιδιά και για τη διατροφή μας, σε συνέχεια της χθεσινής μας ανάρτησης. 
Η πυραμίδα διατροφής μας δείχνει σε τι ποσότητα πρέπει να καταναλώνουμε τις τροφές για να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή.


Ξεκινώντας από τη βάση του τριγώνου, βλέπουμε τις τροφές που είναι ευεργετικές για τον οργανισμό μας και θα πρέπει να τρώμε πιο συχνά (ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, δημητριακά, πατάτα).
Συνεχίζοντας στον πιο πάνω όροφο, παρατηρούμε τα φρούτα και τα λαχανικά που παρέχουν μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες! Να τρώτε πολλά!!
Στη συνέχεια, βλέπουμε τα κρεατικά και το ψάρι που θα πρέπει να τρώμε 2-4 φορές την εβδομάδα γιατί είναι οι κύριες πηγές πρωτεϊνών και σιδήρου. 
Τέλος, στην κορυφή της βλέπουμε τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι τυρί) που θα πρέπει να τρώμε καθημερινά για να παίρνουμε το ασβέστιο. Επίσης βλέπουμε τα γλυκά που μας αρέσουν πολύ, αλλά θα φροντίσουμε να μην τα καταναλώνουμε κάθε μέρα.

Αφού λοιπόν μελετήσετε την πυραμίδα αυτή, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας πυραμίδα διατροφής κόβοντας & κολλώντας εικόνες από περιοδικά που μπορεί να έχετε στο σπίτι. 
Μετά, σας στέλνουμε επιπλέον ένα online παιχνίδι από το ¨Φωτόδεντρο", όπου ακολουθώντας τις οδηγίες μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας διατροφική πυραμίδα.


http://photodentro.edu.gr/lor/r/8521/3685

Δεν υπάρχουν σχόλια: